Jongerencoach 2022 RL

Ik ben Tamara Molenaar

Ik ben 46 jaar en moeder van twee kinderen van mijzelf en 3 van mijn vriend. In totaal 4 jongens en 1 meisje in de leeftijd van 17 tot 20 jaar.

Ik heb met name bij mijn dochter van 17 gezien dat de Corona pandemie ervoor zorgde dat zij in een sociaal isolement raakte en dat zij zichzelf anders begon te zien. Daar bovenop kreeg zij ook nog eens de ziekte van Pfeiffer en dat hielp ook niet mee. Zij miste nog meer van school, vrienden en uitgaan. Ik zag dat bij meer jongeren en dat heeft mij geïnspireerd om mij als coach te richten op deze prachtige doelgroep.

Doordat ik begin 2021 mijn baan ook door de Corona pandemie kwijtraakte besloot ik wat te gaan doen met mijn eigen ervaringen maar ook met de opleiding tot Lifecoach die ik inmiddels had afgerond. Ik startte als burn-out preventie coach en gaf Mind-walk lessen aan groepen. Maar gaandeweg werd het mijn missie om jongeren die met zichzelf worstelen op weg te helpen.

Zelf heb ik geen makkelijke jeugd gehad en wist ik altijd al, zodra het kan ga ik zelf mensen helpen!

Coaching

Wandel coaching

Het is bewezen dat wandelen één van de belangrijkste middelen is om stress te verlagen. Tijdens het wandelen gaat het cortisol gehalte (stresshormoon) omlaag.

Daarbij kan het heel prettig zijn om naast iemand te lopen tijdens het doen van jouw verhaal i.p.v. tegenover iemand te zitten. We wandelen in het prachtige duin en bos gebied in Castricum Noord Holland.

Gastlessen

Deze lessen zijn bedoeld voor leerlingen en studenten vanaf 16 tot en met 25 jaar.

Door de Corona pandemie zijn een heleboel studenten in een sociaal isolement geraakt en dat heeft hun zelfbeeld aangetast.

In de vorm van een presentatie leg ik uit hoe je van een negatief naar een positief zelfbeeld gaat en wat voor invloed dat kan hebben op de keuzes die je maakt wat betreft studie, contacten en relaties.

Verder doen we een kahoot! Quiz en komt er een portret fotograaf mee om mooie portretten te maken van de studenten die kunnen helpen bij het creëren van een positief zelfbeeld.

Workshop

Tijdens een creatieve, informatieve en positieve workshop gaan wij het hebben over het creëren van een positief zelfbeeld.

We gaan zelfportretten maken en gebruiken daarbij kernwaarden.

Waarom is het hebben van een positief zelfbeeld belangrijk?

Hoe zie jij jezelf?

Hoe denk je dat anderen jou zien?

En hoe zou jij jezelf willen zien?

Ik reik jou de tools aan die jij nodig hebt om met jezelf aan de slag te gaan.

Er komt een portret fotograaf die jouw (zelf) beeld) in beeld brengt.

Stresstest

Loop jij tegen dingen aan? Zit je niet lekker in jouw vel?
Vul de stresstest in en ik nodig jou uit om de testresultaten te bespreken in een  gratis  videogesprek van 15 minuten.

Klik HIER voor de test.